Download VLC Player

Uitzending gemist opnemen

15-3-2012

 

Heb je een uitzending gemist en wil je deze nog eens rustig bekijken? Vlc Media Player biedt nu de mogelijkheid om gemiste uitzendingen op te nemen. Hiervoor heb je geen dvd- of hardeschijfrecorder meer nodig. Het is voldoende om een computer, Vlc Player en uitzendinggemist.nl tot je beschikking te hebben. Met Vlc Player neem je de tv-uitzending op zodat je hem op ieder gewenst moment terug kunt kijken in je mediaplayer.

Wil je de uitzending graag op je iPod of smartphone bekijken? Dit kan ook! Met Vlc Player converteer je de tv-uitzending die je zojuist hebt opgeslagen eenvoudig naar het gewenste videoformaat. Voor een iPod is dit mp4. Zie onderstaande handleiding Uitzending gemist opnemen om de stappen eens rustig door te lezen.

 

Handleiding Uitzending gemist opnemen

Uitzending opslaan

1. Open uitzendinggemist.nl en open de uitzending die je wilt opslaan. Indien dit de eerste keer is dien je wellicht de invoegtoepassing ‘Windows Media Player Extension’ te installeren en de Windows Firewall in te stellen zodat de communicatie met Internet Explorer wordt goedgekeurd.

2. Klik met je rechtermuisknop op het beeld van de uitzending en selecteer ‘Eigenschappen’. Klik in het scherm dat verschijnt op de link achter ‘Locatie’, selecteer en kopieer deze link.

3. Start Vlc Media Player en ga naar ‘Media | Netwerkstream openen’. Plak de link in het veld onder ‘Geef een netwerk-url op’.

4. Klik op afspelen en de uitzending wordt geopend.

5. Klik op het pijltje naast ‘Afspelen’ en selecteer de optie ‘Stream’. Boven in het scherm ‘Streamuitvoer’ staat de gekopieerde link.

6. Klik op ‘Volgende’ en stel een doel in. Indien je de uitzending direct tijdens het opnemen wilt kijken vink je de optie ‘Lokaal weergeven’ aan. Klik op ‘Bestand’ en ‘Toevoegen’. Kies een map waar je het bestand wilt opslaan en geef het bestand een ‘Bestandsnaam’. Klik hierna op ‘Opslaan’.

7. Selecteer het profiel ‘Video – WMV + WMA (ASF)’ en klik op ‘Stream’. Het streamen en opslaan van de uitzending wordt gestart. Dit proces duurt even lang als de uitzending.

 

Uitzending converteren

De uitzending is opgeslagen in het Windows Media formaat en je kunt hem nu afspelen met Windows Media Player en VLC. Wil je de uitzending op een mobiel apparaat bekijken, volg dan onderstaande stappen om het bestand te converteren naar een ander bestandsformaat.

1. Ga naar ‘Media | Converteren/opslaan’. Open het tabblad ‘Bestand’ en selecteer de uitzending die je zojuist hebt opgeslagen en klik op ‘Converteren’.

2. In het volgende scherm staat bij Bron het bestand dat je zojuist hebt geselecteerd. Stel daaronder een doel in. Indien je de uitzending meteen wilt bekijken vink je de optie ‘Uitvoer weergeven’ aan.

3. Selecteer het profiel ‘Video – H.264 + AAC (MP4)’ en klik op ‘Start’. Het converteren van het bestand wordt gestart.

Download Vlc Player

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +3 (from 3 votes)
  1.  

    |